Kittens Maddie 2022

Great ID's Maddie

img_6607
maddie_zaire

Zaire Zephyre from little Nina

zaire

Geboortedatum kittens: 09-10-2022

Naam Geslacht Kleur Status
Great ID’s Jasmine Poes Lilac point (BSHc33) Eigen optie
Great ID’s Poppy Poes Seal tabby point (BSHn2133) Optie
Great ID’s Rose Poes Seal point (BSHn33) Gereserveerd Linda, Erik & Rik
Great ID’s Lily Poes Blue tabby point (BSHa2133) Gereserveerd Annea, Dave, Teye en Pim

KITTENDAGBOEK

Zondag  04-12-2022

Poppy, Rose, Lily en Jasmine zijn vandaag 8 weekjes jong en zijn steeds vaker lekker buiten de ren te vinden. Ze mogen lekker veel rennen, ravotten en spelen in de woonkamer. Naderhand zetten we ze nog wel in de kittenren terug, zodat ze even lekker kunnen bijtanken van hun acties…want actie is wat ze absoluut in hun lijfjes hebben zitten. Ze maken de woonkamer al lekker onveilig. De vitrage moeten we uiteraard al op de vensterbank leggen, want de een aan de ene en de ander aan de andere kant en het is groot feest! “Dat beweegt zo leuk vrouwtje!” Hmmm…tja 🙂
De krabmand wordt ook al goed gebruikt; lekker krabben of gewoon even een lekker tukje op doen na intensief te hebben gespeeld. Ook de grote krabpaal wordt al optimaal benut. De kleine schatjes klauteren met gemak naar de mandjes toe die eraan hangen….”hmmm…maar hoe kom ik nu weer beneden??!” 😉 haha. Toch lukt het de meisjes na wat pogingen toch om weer veilig naar beneden te komen: van mandje naar mandje springen, achteruit weer naar beneden aan de krabpaal of gewoon een jump wagen en zien waar mijn pootjes landen…soms even met wat hoofdschudden want de sprong was in het begin af en toe nog niet geheel goed ingecalculeerd hihi. ” Maar hey; ik ben beneden dus ik kan doorrrrr!” En roetsj…mevrouw is alweer onderweg achter zuslief aan. Zo heerlijk die spelende, dollende mopjes 😀 Veel springen, alle gedragingen/houdingen die een kat hoort te maken even uittesten op zusjes. Mama pesten is en blijft leuk: “Hey ik zie een bewegende mama-staart…die is te leuk! Die moet ik vangen!” hihi…Mama tolereert aardig wat, maar gaat haar kindjes nu wel meer opvoeden. Als het volgens Maddie te ruig gaat, dan wordt de bek toch even ingezet ter correctie om vervolgens tussendoor dochterlief weer even te likken. Nou, ze kunnen wel wat correctie gebruiken hoor lieve Mads, je kleine draakjes. Alleen maar een goede leer voor ze. Zo leren ze wanneer ze te ver gaan en dat is goed voor een juiste gedragsontwikkeling. Jasmine heeft inmiddels ook de dichte kattenbak buiten de ren ontdekt: “Leuk vrouwtje! Erin klimmen en dan met mijn pootje tegen het klepje tikken zodat mijn zusjes misschien reageren”. Grote pret!

Jasmine en Lily zijn aan elkaar gewaagd en dollen veel met elkaar. Rose en Poppy zijn iets rustiger qua stoeigedrag. Jasmine heeft het uiteraard van de week gepresteerd om van de bovenkant van het roze kittenkrabpaaltje naar de rand van de ren te springen en zo op de leuning van een eetkamerstoel te landen…”Zo hey, dat vloog lekker!” haha…het is me een dame ons lilac-point meisje. Druktemaker eersteklas. Het kleine krabpaaltje hebben we dus iets meer richting muur geschoven in de hoop dat dit haar nog eventjes in de ren houdt…

De eetkamertafel wordt inmiddels via de X poot beklommen en via de stoelen weten de meiden al bovenop de tafel te komen…jaja ze leren en ontwikkelen nu zo snel! Echt ongelooflijk. Van bank naar stoel naar krabtonnetje springen wordt ook steeds makkelijker…ok, af en toe in het spel met elkaar een klein missertje, maar dat mag de pret niet drukken hoor! Even van je afschudden en gaan met die banaan. Zalig om te zien 😀 Genieten!

De meisjes komen al miauwend naar de rand van de ren als ik tegen ze praat; “We ruiken lekker eten vrouwtje! We hebben honger!!! Schiet nou op!!!” Het Animonda kittenvlees wordt vervolgens gulzig onder luid gesmak naar binnen gewerkt door de vier meisjes. Eetlust ontbreekt het ze zeker niet aan. Daarnaast klinkt het na het terugzetten in de ren – als ze eigenlijk nog niet uitgespeeld denken te zijn – Meeeooww “Laat me eruit!!!” Er is een tijd van crossen door de kamer en even rust pakken schatjes; nu dus even lekker relaxen en bijtanken.

Het hoge krabtonnetje met 2 holletjes is inmiddels al half ontleed door de dames – het vel begint los te raken zeg maar 😀 Ik heb in de ren nu de stevige krabton gezet waar ze in het begin ook in hebben gelegen met mama. Deze heeft geheel rondom sisal en krabben en bijten ze daardoor niet zo gemakkelijk kapot. Ik vind ze echter meestal bovenop slapend in het heerlijke mandje of in een van de andere mandjes in de ren. Als een van de meisjes het gevoel heeft alleen te zijn, dan begint ze te miauwen. Dit gebeurde toen ik drie van de spelende zusjes al in de ren had gezet, terwijl zusje vier – welke ik even lekker had laten liggen – nog heerlijk lag te slapen op de krabmand buiten de ren. Uiteraard heb ik haar gelijk weer herenigd met haar zusjes en mama in de ren, waardoor het weer goed was.

Ja, het gaat gelukkig heel goed met de kleine schatjes. Mama Maddie heb ik voor de zekerheid even laten screenen op mijn werk gisterochtend omdat ze niet geheel lekker in haar vel leek te zitten de laatste tijd, ze was mij te rustig en had last van diarree. Gelukkig bleek er niets ernstigs aan de hand te zijn en zullen haar darmpjes haar mogelijk toch wat minder fit hebben gemaakt. Gaat weer goed komen lief meiske!
Mads is zo’n schat van een poes! Sinds ze mama is geworden is ze alleen maar meer een knuffelkont geworden. Heerlijk! Wat houden we toch van onze lieverd en wat doet ze het super! Ze legt zich zelfs op de rug om haar kindjes te kunnen voeden en multitasken kan ze ook: poetsen van haar kind in een wokkel gedraaid, zodat kindje nummer twee lekker kan blijven drinken. Trots personeel hier 🙂

De gewichten op 8 weken leeftijd:

Poppy: 1032 gram
Rose: 1062 gram
Jasmine: 986 gram
Lily: 975 gram

Zondag  27-11-2022

Vandaag zijn onze kleine “draakjes” alweer 7 weken en ze weten al heel goed de boel op stelten te zetten haha 😀

Vorige week zijn Djoerdi en Samantha komen kijken naar de kittens, echter wisten we nog niet welk van de kittens werd gekozen door Annea en familie. Vanmiddag zijn zij voor een tweede keer langsgekomen om hun definitieve keuze te kunnen maken. Het was weer erg gezellig. Uiteindelijk hebben ze met z’n vieren toch gekozen voor ons blue tabby point meisje Lily. Lily mag per januari haar nieuwe vriendinnetje Guusje gaan vergezellen in haar nieuwe thuis bij Annea, Dave, Teye en Pim. Super leuk 🙂

De kleine schatjes mogen nu geregeld lekker uit de ren en “ohhh, wat is dit gaaf vrouwtje!” Ze racen dan achter elkaar door de woonkamer van voor naar achter. Verstoppen onder de salontafel en dan “kiekeboe” met kopje eronder vandaan om weer terug te kruipen en vervolgens zusje te pakken of pootjes uit te delen…ze vinden het 1 groot feest! Ze klimmen ook al op de banken, de stoel en vanaf de poef op de salontafel; ja, ze verkennen de gehele woonkamer en keuken. Ze zijn zienderogen happy! De grote krabpaal is ook gevonden; Jasmine zat al halverwege en ook Lily heeft ‘m gevonden. Vincent heeft een doos met allerlei gaten gemaakt en ook dat is geweldig…met zijn vieren erom, erin om elkaar maar te pakken te krijgen…heerlijk 😀 Ja, onze 4 dames zijn maar wat actief! Alle kattenhoudingen worden op elkaar uitgetest hihi. Hoge ruggetjes opzetten en zijwaarts op de teentjes springen…so cute haha. Sprongen worden veelvuldig gemaakt. Flink met elkaar stoeien… Echt genieten! Zodra ze dan weer in de ren worden gezet, kan het nog weleens een miauwconcert worden omdat ze het er eigenlijk niet zo mee eens zijn haha. Ze springen dan omhoog om hopelijk uit de ren te kunnen komen. Dat gaat ze binnenkort nog wel een keer lukken 🙂 Zodra ze mogen, blijft het feest natuurlijk. “Wij doen lekker waar wij zelf zin in hebben en waar wij denken beter van te worden, nanananana!” 😀 Tja, dat zijn katten nu eenmaal: rasopportunisten hihi.

De meiden krijgen nog steeds 3 daags Animonda kittenpate. Ik gooi er geregeld brokjes doorheen. Inmiddels weten zowel Jasmine, Rose als Poppy zelf de droge kattenbrokjes te vinden en er van te eten. Lily is nog eigenwijs; zij eet ze wel als ze wat door vlees zijn gemixt, echter los uit het bakje brokken doet ze er nog niets mee wat ik heb kunnen zien. Af en toe wat droge brokjes in het bekje doen of haar deze voorhouden zodat ze ze wellicht eet…hopelijk volgt zij haar 3 zusjes snel op. Alle 4 de dames drinken al lekker van het bakje water, dus dat gaat ook prima! Ze groeien wel lekker, ondanks dat ze zich goed druk kunnen maken hihi…onze jumpertjes 😀 De kattenbak wordt ook optimaal benut; de dames doen alles geweldig!
Lieve mama Maddie is een super moeder. Ze doet alles voor haar kindjes. Ze is nog aanhankelijker geworden en spint en kletst veel…de communicatie met haar dochters is optimaal. Zodra ze de ren in gaat begint ze ze te roepen…”Kinderen, mama is hier voor een lekkere maaltijd en poetsbeurt! Kom maar!” Haar schatjes reageren veelal meteen en schuiven bij haar aan. Mama Maddie reageert direct als ze pijnlijk gemiauw hoort wanneer haar kindjes iets te ruig met elkaar stoeien. “Even checken of het wel goed gaat hoor!” Daarnaast brengt ze ook “prooi” mee naar de ren in de vorm van hengeltje met zachte veertjes. Hups…in de bek en mee naar de kittens, vervolgens miauw, miauw…”Kinderen ik heb wat voor jullie”. De meiden komen dan kijken en gaan direct met het hengeltje spelen. Zo mooi om te zien dat de natuur van de kat echt nog zo dichtbij staat! Al met al genieten!

De gewichten op 7 weken leeftijd:

Poppy – Seal tabby point: 915 gram
Rose – Seal point: 912 gram
Jasmine – Lilac point: 855 gram
Lily – Blue tabby point: 848 gram

Zondag  20-11-2022

De meiden zijn 6 weken en oh wat zijn het heerlijke boefjes.

Afgelopen zondag zijn Linda, Erik en Rik ’s ochtends komen kijken bij de meiden. Zij hebben in 2019 al 2 zusjes van Maddie gekocht (Morgan en Mandy aka Pien en Saar) en zij gaven al vrij snel aan graag nog een dochter uit een eventueel nestje van Maddie te willen adopteren; super leuk. Nu was het dan zover dat Mads haar beebs kreeg en ze waren eigenlijk vanaf het begin af aan al verliefd op Rose, ons seal point meisje. Binnengekomen kregen we heel toepasselijk een mooie bos witte rozen (welke naarmate ze ouder worden ook zwarte randjes gaan krijgen) 😀 heel leuk! Zelfs onze Liam kreeg een geweldige Duploset als cadeau…wat een verwennerij. Echt te gek maar heel lief! Natuurlijk gingen Rik, Linda en Erik allemaal even gezellig bij de dames in de ren; eindelijk lekker knuffelen met de mopjes 🙂 Het was niet verrassend dat zij natuurlijk Rose hebben uitgekozen om bij hun te komen wonen per januari 🙂
In de middag kwamen Annea, Dave, Teye en Pim langs voor de meiden. Annea had ook al langer aangegeven een maatje voor haar andere BSH silver tabby poesje Guusje te willen. Ook van hun kreeg ik ook zeer toepasselijk een heerlijke doos met choco cups met roze muisjes (meidennestje). Heel attent en lief! De klik was er eigenlijk gelijk al wel. Super gezellig en enthousiast 🙂 Ook zij hebben bij de meiden in de ren gezeten en lekker geknuffeld en gespeeld. Ze vonden het nog lastig kiezen tussen de 2 tabbies en hebben besloten om eind volgende week nogmaals te komen en dan te beslissen welke van de poesjes het gaat worden; Poppy of Lily; helemaal prima 🙂

De pointjes maken een feestje van de ren. We hebben de werpkist er inmiddels ook uit gehaald, zodat ze meer vrijheid hebben. Ook hebben we er nu een leuk krabtonnetje bij in gezet. Sinds deze erin staat weten de dames hem goed te vinden en te gebruiken. Klimmen, klauteren, lekker samen klieren in de ton om er uiteindelijk in of op in slaap te vallen. Geweldig vinden ze het! Mama Maddie wringt zich er ook in om haar kindjes maar te kunnen voeden of ze gaat er gewoon bovenop liggen zodat ze een beetje kunnen aanschuiven haha.
De moppies krijgen nog steeds 3 x daags kittenmousse van mij, daarnaast staan standaard kattenbrokjes van Orijen klaar en vers water. Jasmine en Rose hebben zelf al brokjes gegeten. De anderen heb ik nog niet zelf met de neusjes in de brokjes gezien. Wat ik nu dus doe; brokjes door de kittenmousse aanbieden. Soms worden ze nog wel uitgetuft: “Jakkie, wat moeten we met die harde dingen vrouwtje!” Echter als ze echt trek hebben dan knabbelen ze ze toch wel op. “Hmmm…hier moet ik wel iets meer moeite voor doen dan dat slobbervoedsel”. Soms bied ik ze ook wat mousse met kittenbrok via het lepeltje aan, als ze het niet op deze manier zelf van het schoteltje willen eten. Dan worden de brokjes toch wel opgeknabbeld…ze kunnen het dus wel 😉 Maar ja…katten zullen katten niet zijn als ze liever dingen doen waar zij zelf zin in hebben haha 😀 Maar wij houden vol. Het is fijn als ze ook leren brokjes te eten. Mama Maddie is de relaxtheid zelve; zij vind alles prima. Alle bezoek krijgt de grootste knuffels en haar kindjes roept ze geregeld bijeen: “Prrr…prrr…mauw…lieverds, mama is er weer; tijd voor lekkere warme melk!” Zij zelf wordt dan ook zeer warm onthaald door haar kindjes met luid gespin en kopjes geven om vervolgens de weg naar haar warme melkbar te pakken. Zalig!

De meiden willen maar wat graag buiten de ren en zijn super nieuwsgierig en ondernemend. We hebben de opening van de ren ook maar even een standje hoger gezet, want Jasmine…wie anders ;)… hing al aan de rand om er bijna uit te gaan hihi. We nemen ze lekker op schoot en op de bank…”wow wat een feest vrouwtje”. van de bank glijden is ook al leuk hihi. “Lekker met z’n vieren dollen op de bank, zodat mama er wel bij moet komen liggen en wij lekker kunnen aanschuiven voor een warme plons in de buik…en vervolgens: ZZzzzzz….of op de bank of op schoot bij ons lekker dromenland betreden…zalig stel!
Onze Liam vind de meiden ook super leuk. Het mooiste vind hij om ze allemaal speeltjes te kunnen geven: “aseblieft” zegt hij dan steeds, so cute 🙂 Daarnaast vind hij het fijn om zijn gezichtje langs hun vachtjes te strijken of een kusje te geven. Zo mooi om te zien!

De gewichten op 6 weken leeftijd:

Poppy – Seal tabby point: 776 gram
Rose – Seal point: 760 gram
Jasmine – Lilac point: 720 gram
Lily – Blue tabby point: 700 gram

Zondag  13-11-2022

“Hoihoi weer!” Lily zwaait naar jullie op de eerste foto 😉
De meiden zijn vandaag 5 weekjes jong en wat doen ze het toch goed! Vanaf vorige week zondagavond ben ik gestart met het geven van kittenpate (Animonda babycat) naast mama’s lekkere melk. In eerste instantie uiteraard gemixt met de lekkere kittenmelk die ze ook al dagelijks van mij gewend waren te krijgen. Ze moesten allemaal even doorkrijgen dat dit lekkers nu niet meer uit een spuitje kwam, maar gewoon voor ze lag op een schaaltje…ok, behalve Jasmine welke in alles het snelste lijkt te zijn. Die had direct door dat er weer wat lekkers te smikkelen was en dook direct met haar neus in het vlees haha. De anderen hadden even wat meer begeleiding nodig; via een lepeltje met kittenpate naar het schaaltje. Al snel hadden de andere meiden het ook door en was het een heerlijk smekconcert…zalig geluid die lekker smikkelende kittens 🙂 Ze krijgen van mij nu 2 tot 3 x daags Animonda. Mama Maddie vind het heerlijk om steeds de laatste restjes nog even mee te smikkelen 🙂 Ook heb ik in de ren nu een bakje water en een klein bakje Orijen kittenbrokjes neergezet. Tja…en hoe kan het ook anders dan dat jawel; onze Jasmine deze droge brokjes al heeft gevonden en al heeft zitten smikkelen 😀 De rest probeer ik door middel van mixen door de Animonda ook aan te leren meer te leren kauwen dan alleen maar “slobberen” haha. Hopelijk vinden ook zij snel de weg naar de kittenbrok.
Tja en zodra er wordt omgeschakeld van alleen moedermelk naar de combi met vaste voeding dan is er nog iets dat nodig is; de kattenbak. Tot het speenmoment  zorgt mama altijd voor het opruimen van de plasjes en poepjes van haar kleintjes, maar dat neemt nu af. Ook de kattenbak staat dus vanaf vorige week in de kittenren en de vier meisjes weten nu al feilloos hoe ze deze moeten gebruiken. De eerste keer na het eten van de Animonda heb ik ze even op de bak gezet en hopsa; vanaf dat moment worden alle plasjes en poepjes al netjes op de bak gedaan. Ik ben tot op heden nog geen “ongelukjes” tegen gekomen. Heel goed dus van de schatjes! Trotse surrogaatmoeder hier 😉
Verder hebben de meisjes een leuke kittenkrabpaal gekregen in de ren en vele leuke speeltjes om mee te dollen. Naast natuurlijk het ravotten met elkaar en mama pesten haha, want dit zijn nu ook super leuke bezigheden. Happen in elkaar, pootjes uitdelen, achter elkaar aan rennen of samen balletjes tikken…groot feest in de ren!
Als Liam, Vincent of ik in de ren komt zitten dan klimmen ze op of … ahum … al in je benen. Dit laatste lijkt nu wellicht leuk maar gaan we ze natuurlijk niet aanleren. Want wie vind dit nog leuk als ze straks 4 kg of zwaarder zijn?! Dus … als ze de poging doen om via je been omhoog te willen klimmen, zetten we ze aan het krabpaaltje. “Daar mogen jullie klimmen, liever niet in onze benen” 😉 Ze willen het liefst op schoot klimmen of als je in kleermakerszit zit in het midden kruipen. Ook samen stoeien/pootjes uitdelen of happen naar elkaar onder de benen door of eroverheen is een leuk spel voor de kleine draakjes hihi 😀
Als ik eraan kom en tegen ze praat dan komen ze al miauwend naar de rand van de ren gelopen; “hoihoi, wij lusten wel wat lekkers!” of “wij willen heel graag aandacht!” of “pak mij op anders klim ik zelf wel in je mouw omhoog!” 😀 Het is een heerlijk stel de kleine schatten. Ik vraag me af hoe lang we ze nog in de ren kunnen houden. Ze zien hun mama en oma natuurlijk via de zijkant uit de ren springen, dus  “hmmm…kunnen wij daar wellicht ook uit?!” Ze komen soms ook al omhoog staan. We gaan zien hoe lang het duurt 😉

De gewichten op 5 weken leeftijd:

Poppy – Seal tabby point: 662 gram
Rose – Seal point: 643 gram
Jasmine – Lilac point: 617 gram
Lily – Blue tabby point: 596 gram

Zondag  06-11-2022

Alweer 4 weken; de leukste leeftijd vind ik zelf altijd. De moppies zijn nu op hun schattigst 🙂 Ze willen nu ook maar wat graag meer van de wereld ontdekken…dus daar gaan wij ze nu dan uiteraard steeds meer in ondersteunen 😉

We hebben de namen inmiddels ook voor onze schatjes. Het is zo’n mooi nestje en daar horen mooie namen bij. Vandaar de keuze om dit een “Beautiful Flower” nestje te maken. Great ID’s Rose (Roos), Jasmine (Jasmijn), Poppy (Klaproos) en Lily (Lelie) gaan de namen worden voor de dames. Dat ze maar net zo mooi uit mogen groeien!

De meiden zijn deze week begonnen in de werpkist, maar al snel had ons lilac point meisje (Jasmine) bedacht dat haar mama volgen naar buiten de werpkist vele malen leuker was haha. Zij is echt een klein actief dametje die goed kan klimmen en weet wat ze zelf wil. Ik kon haar steeds weer terug zetten de kist in maar mevrouw was er in een mum van tijd weer uit…en klom er wonderwel ook zelf weer in indien mama aankwam met haar warme melkbar 😀 Dus…vervolgstap: de kittenren eromheen opzetten, want de hele kamer al afstruinen is nog niet ideaal op deze leeftijd. Zo gezegd zo gedaan. Lekkere mandjes naast de werpkist gelegd, kattenbakje er ook maar vast bij gezet want deze is binnenkort ook nodig voor de schatjes als ze naast lekker mamamelk ook vlees en brokjes gaan proberen. Jasmine is zo snel dat ze nu de kattenbak al gebruikt voor haar plasjes; beetje graven, piepen en hups…zitten in plashouding…en ja hoor gelukt! 😀 De andere moppies wilden er ook wel uit, maar durfden toch nog niet helemaal. Intussen is ons seal tabby point meisje (Poppy) en seal point meisje (Rose) het ook al gelukt. Dus: nu besloten de werpkist aan de voorkant gewoon open te leggen zodat ze in en uit kunnen wanneer ze willen en hun grotere omgeving met leuke dingen, kattenbak en speeltjes kunnen gaan ontdekken. Ze vinden het super! 🙂 Er wordt naast slapen en drinken nu veelvuldig verkent, ontdekt en ook gestoeid met elkaar. Zo leuk om te zien!
Onze Liam vind het ook fantastisch: steeds maar willen “aaien, knuffelen en kusjes geven”; genieten!
Oma Phoebe vind haar kleinkinderen ook steeds leuker. Ze kruipt nogal eens bij ze in de ren en snuffelt ze helemaal af, geeft ze likjes of gaat een beetje spelen met ze. Corrigeren doet ze ook al goed. Jasmine heeft een pittig karaktertje, maar oma Phoebe zorgt ervoor dat ze gelijk de les leert hoe ver ze kan gaan met pootjes uitdelen. Samen “pootje-tik” spelen zeg maar 😀 Super leuk!
De kleine schatjes hebben we ook heerlijk op schoot en op de bank erbij gepakt. Even lekker spelen, onderzoeken om vervolgens lekker op schoot dromenland te betreden. Ze vinden het maar wat leuk. Ze komen ook al echt naar je toe lopen, soms miauwend…ze willen graag nieuws ontdekken. Eerst uiteraard al snuffelend over de vloer en overal waar ze maar lopen; geuren opnemen en voorzichtig verkennen. Zodra het ze bekend is, dan is het lekker dollen en spelen. Heerlijk!
Poppy is echt een beer van een eter en groeit als kool, waar Jasmine door haar mega actieve karaktertje, echt bij moet eten 😉
De schatjes krijgen van mij als ze willen nog steeds 2x daags wat lekkere kittenmelk en weten dit inmiddels ook heel goed 😉  Zodra ze trek hebben en op mijn schoot in het mandje komen, weten ze het spuitje met zuigspeentje snel te vinden. Soms als de ene zus nog aan het drinken is, is de ander al aan het sabbelen en “knabbelen” op mijn hand zo van: “Hallo! Schiet eens op! Nu wil ik!!! 😀 Zo schattig. Het is echt weer super genieten van die kleine doerakjes en wat zijn ze toch geweldig leuk 😀
Rose is een relaxt meisje, Poppy begint steeds meer “praatjes” te krijgen en weet haar aandacht ook wel te krijgen. Blue tabby point meisje Lily zit er tussenin. Zij heeft overigens de grootste ogen van allemaal. Zoals eerder al vermeld: Jasmine is een echt dametje met karakter. Maar daar houd ik persoonlijk wel van 😉

Geniet maar weer volop van de vele foto’s van onze schatjes!

De gewichten op 4 weken leeftijd:

Seal tabby point  (Poppy): 550 gram
Seal point (Rose): 517 gram
Lilac point (Jasmine): 480 gram
Blue tabby point (Lily): 470 gram

Zondag  30-10-2022

De moppies zijn vandaag 3 weken jong. Gelukkig heeft Maddie haar kindjes in de ton in de stoffen bench gehouden zonder slepen deze week. Dat was wel heel erg fijn! De ukjes blijven wat niezen en waterige oogjes houden, maar verder doen ze het heel prima. Ze hebben de halve week weer zoals ervoor 2 x daags extra melk van mij gehad als ze het wilden (’s ochtends en ’s avonds), verder verzorgt mama Maddie haar kindjes optimaal. Maddie kwam wel steeds meer beneden om even haar kroeltjes te halen. Op zich heel positief want haar kindjes wilde ik deze week toch ook naar beneden halen van zolder. Voor optimale socialisatie hebben ze wel wat meer prikkels nodig dan een zolderkamer 😉 We knuffelen de kleintjes nu lekker veel; op schoot, in armen, in een lekker mandje bij elkaar en ook onze Liam is al helemaal weg van Maddie haar kittens. Ook hij wilde iedere keer even naar zolder om te kijken, “pakken” en knuffelen haha 😀
Aangezien de 4 meiden nu ieder afzonderlijk goed uit elkaar te houden zijn vanwege hun kleuren heb ik de halsbandjes afgedaan. Is nu overbodig geworden. Ik heb toch het vermoeden dat het lilac poesje geen tabby is, maar dat haar staart alleen ghostmarking (ringetjes) vertoont. Haar oorkleur geeft als eerste de doorslag namelijk en lijkt toch niet tot tabby te ontwikkelen maar tot effen lilac point 🙂
Afgelopen vrijdagochtend was het dan zover: ik heb de kittens in eerste instantie in hun ton naar beneden gehaald en met ton en al in de werpkist beneden gezet. Dit om mama Maddie niet direct te verontrusten en haar de geborgenheid nog te geven van meer beschutting voor haar kindjes. Ze moest even wennen maar heeft haar dochters de gehele dag prima verzorgd en niet geprobeerd te verslepen. Liam vind het ook heel leuk dat de kittens nu beneden zijn, want hij kan ze nu veel meer zien en knuffelen 🙂 De ton in de werpkist was echter maar even om te wennen, want het deel voor de ton in de kist was te klein voor als de kittens eruit zouden lopen. Daar kon mama Maddie nooit bij gaan liggen. En dat lopen is wat de kleintjes deze week steeds meer zijn gaan oefenen en doen. Staartjes de lucht in en stappen maar…dus: zaterdagochtend weer een spannend moment want toen heb ik de kittens uit de ton direct in de werpkist gelegd. Mama Maddie was in eerste instantie een beetje gespannen en begon weer tot 2 x toe 1 van haar kindjes eruit te tillen. Niet de bedoeling dus! Ik heb haar even streng maar liefkozend “toegesproken” dat dit gegeven plekje echt de beste is voor haar kindjes en ze ze daarin moest laten liggen 🙂 Ik had in eerste instantie de voorkant geheel dichtgelaten (meer beschut voor haar kindjes), maar deze nu toch half open gezet de rest van de dag. Eens kijken of Maddie door meer overzicht om zich heen het nieuwe onderkomen van haar kindjes zo wellicht prettiger zou vinden. De kittens zelf vonden het geweldig, want rondstappen en spelen was nu natuurlijk nog makkelijker geworden met meer vrijheid en ruimte. Naast slapen en eten wordt er nu dan ook veelvuldig rondgelopen, gespeeld met elkaar (happen in elkaar/pootjes uitdelen), ook mama wordt al flink gepest soms 😀 Proberen wat te klimmen en uit de kist te kijken wordt ook al gedaan. De meiden zijn maar wat nieuwsgierig. Heerlijk! Liam knuffelt ze nu dagelijks; lekker op schoot, kusjes geven en aaien…hij vind het super 🙂 Ook wij hebben nu natuurlijk veel meer contact met de schatjes. Zo heerlijk dat ze nu lekker beneden zijn! Maddie heeft tot op heden haar kindjes in de werpkist laten liggen, dus niet meer gesleept. Ik hoop van harte dat ze nu tevreden is, want de werpkist is ideaal voor deze leeftijd; zo kunnen de schatjes veilig meer ontdekken en ontwikkelen en ook voor Maddie is het makkelijker om haar kindjes te voeden en verzorgen in een wat grotere omgeving. Het is volop genieten!
We hebben er 1 lekker dikzakje tussen zitten, welke dan ook altijd de “slagroomtepel” weet te bemachtigen; het seal tabby point meisje. Zij eet niet, zij vreet! 😀 Daarna komt het seal point schatje. Het blue tabby point meisje en het lilac point meisje doen het wat rustiger aan; maar hebben dan ook als meer vaste tepels de voorste plekken aan de melkbar. De achterste tepels zitten veelal voller. Zij groeien dan ook wat minder hard, maar lusten daarom ook graag wel wat extra melk van mij 😉 Het lilac meisje heeft al snel haar stemmetje klaar en is een klein stoer doerakje. Het seal tabby point meisje is een bolleke welke flink eigenwijs is. Het sealpointje en het blue tabby point meisje blijven vrij relaxt, hoewel ze ook lekker kunnen stoeien 🙂
Ja, we genieten weer enorm van de schatjes. Mama Maddie doet het super goed!
Over de namen van de meisjes zijn we aan het nadenken…

De gewichten op 3 weken leeftijd:

Seal tabby point: 438 gram
Seal point: 417 gram
Lilac point: 383 gram
Blue tabby point: 382 gram

Zondag  23-10-2022

De lieve schatjes van Maddie zijn vandaag 2 weken en het was wel even een weekje. Mama Maddie dacht afgelopen woensdagochtend plotseling: “Hmmm, laten we met zijn 5jes toch eens een ander hoekje van de achterzolder gaan opzoeken”. In een kleinere ton, waarin voeden eigenlijk geen optie was. We hebben in deze hoek de harde bench maar weer neergezet, kittens hierin gelegd en hopen dat Maddie gewoon graag dat hoekje wilde hebben als plek voor haar kindjes. De hele dag heeft ze ze netjes laten liggen en goed verzorgd. Ik was echter een beetje bezorgd dat Mads ze daar niet zou laten liggen…en inderdaad; donderdagochtend had ze alle kittens weer versleept naar de grotere ton op de voorzolder. Deze stond lekker beschut met de opening richting de tussenwand van de zolder. Echter niet ideaal omdat de kittens hier zo uit konden lopen. Mijn plan: de grote stoffen bench opzetten, hierin de ton zetten waar haar kindjes al in lagen, zodat als ze eruit zouden gaan ze op een warme deken in de bench terecht kwamen. Opening van de ton maar weer een beetje richting zijwand van de bench gedraaid en een kleed voor de ingang van de bench gehangen om de beschutting hopelijk voor Maddie haar gemoedsrust na te bootsen. Daarna maar duimen dat ze hier wel gewoon mee akkoord zou blijven gaan. Tot op vandaag heeft ze haar meiden daar lekker laten liggen. Hopelijk verzint zo binnenkort niet weer iets anders…Oftewel: was echt wel even een pittig weekje.
Helaas had onze oude dame Djoy daarnaast na haar vaccinatie wat last van wat niesziektesymptomen waar je met kittens dus eigenlijk niet zo blij van wordt. Grote kans dat ze elkaar dan toch besmetten. Maddie en de kittens zo snel mogelijk gescheiden gehouden van de andere dames, maar eigenlijk al een beetje tegen beter weten in. De ukjes hebben nu inderdaad toch een staartje meegekregen. Wat waterige oogjes, soms een niesje. Vooral het lichtste meisje was even wat minder aangekomen, dus ik houd de schatjes heel erg goed in de gaten. Ik neem nu 3 x daags wat kittenmelk mee naar boven om degenen die het nodig hebben eventueel wat extra bij te kunnen geven, verder laat ik ze weer veel rusten. Hopelijk hebben ze via mama’s melkbar voor nu voldoende weerstand meegekregen om snel weer helemaal fit te zijn. Wordt vervolgd…

Verder zijn de meisjes daarnaast nog steeds heel tevreden, liggen veel bij mama aan de tepel en slapen daarnaast goed. Deze week zijn de oogjes van alle kittens volledig geopend en ooo wat worden ze dan ineens nog veel leuker 🙂 De kleurtjes van de donker gekleurde kittens zijn inmiddels wel duidelijk. Groen bandje: seal-point (kleurcode BSH n 33), geel bandje: seal tabby point (kleurcode BSH n 21 33), blauw bandje: blue tabby point (kleurode BSH a 21 33). Het lichtste meisje oogt lilac en het lijkt erop dat er streepjes zichtbaar zijn in haar staartvacht; vermoedelijk is zij lilac tabby point (kleurcode BSH c 21 33).
Naast slapen en eten zijn de moppies zichzelf nu ook al een beetje aan het poetsen. Elkaar poetsen of even lekker in elkaar happen gebeurt ook al een beetje 😀 Zalig gezicht. Lekker omrollen in de ton, op de rug liggen en voorpootjes poetsen. Je kunt er geen genoeg van krijgen; zo heerlijk te zien 🙂 Verder proberen ze zich al steeds meer voort te bewegen op de pootjes: hups staartje in de lucht voor de balans en proberen te stappen hihi…geweldig. Ook reageren ze al een beetje op ons: aankijken, soms al naar ons toe lopen. Zo lief! Dat zijn dan weer die genotsmomenten! Ik hoop van harte dat de kleintjes snel symptoomloos zijn. We doen ons uiterste best; optimale zorg van mama Maddie en daarnaast extra zorg vanuit ons zijn nu belangrijk.

De gewichten op 2 weken leeftijd:

Geel: 322 gram
Groen: 309 gram
Roze: 298 gram
Blauw: 281 gram

Zondag  16-10-2022

Vandaag zijn de 4 lieve meisjes van Maddie 1 week jong en ze doen het heel goed. Mama en de kleintjes vormen een heel mooi team 🙂 In het begin van de week was er toch wel stress, want Maddie was blijkbaar toch niet blij met de plek die wij hadden gemaakt/bedacht voor haar kindjes (de bench). Zo vond ik Maddie met een van haar kindjes onderin een kleine kraton, terwijl de rest van de dames nog in de bench lag. Vervolgens vond ik hetzelfde kleintje in een mandje. En een dag later lag mama Maddie met twee van haar kindjes in een vierkant vilten mandje. Steeds heb ik geprobeerd om haar kindjes weer in de bench terug te leggen, maar Maddie was het er echt niet mee eens. Om de rust erin te krijgen bij haar en haar kindjes heb ik besloten om haar dan met haar kindjes onderin de grote krabton te laten liggen. Dit was de plek waarin Maddie in eerste instantie ook wilde bevallen. Niet ideaal, maar het gaf Maddie veel rust. Zij en haar kleintjes zijn op dit plekje gelukkig heel tevreden. Dat is nu het belangrijkste: rust, geen stress! Als ze groeien en gaan klimmen, gaan we wel op zoek naar een ander veilig onderkomen voor de schatjes.
Maddie verzorgt haar kindjes heel liefdevol. Ze ligt heel erg veel bij ze en de tevredenheid van moeder en dochters straalt eraf. Knedende pootjes van zowel mama als babies, daar smelt je toch van 🙂 De kittens drinken en slapen het meest van de tijd. Soms een beetje rondschuiven, maar veelal eten, rust zoeken en plassen/poepen. Maddie poetst haar kindjes veelvuldig en houd daarmee het onderkomen ook schoon. Ze komt af en toe even lekker beneden om haar extra knuffels te krijgen, wat lekkers te halen en even te chillen. Daarnaast eet en drinkt ze goed en herstelt goed van haar keizersnede. Ik weeg de kittens iedere avond en neem ’s ochtends en ’s avonds altijd wat kittenmelk mee naar boven voor de liefhebbers, naast mama’s overheerlijke melk uiteraard haha….want niets kan op tegen die overheerlijke warme melkbar van mama zelf natuurlijk. De grootste afnemer blijkt dan ook mama zelf 😀 Maddie likt het liefst zelf het schaaltje leeg. Of als ik haar het spuitje voorhoud, dan zet ze deze tussen haar voortanden en laat ‘m het liefste niet meer los 🙂 Komisch gezicht hihi. Ach…ze kan het gebruiken die lekkere extra melk. Ze heeft natuurlijk 4 mondjes extra te voeden. Een beetje verwennen kan geen kwaad. Iedere dag even een schoon bedje onderin de krabpaal, zodat het weer lekker fris is. Verder laat ik mama en kittens nog zo veel mogelijk met rust. Dit is belangrijk voor de groei en gemoedsrust.

De kleuren van de kittens komen nu ook al langzaam wat te voorschijn. Ik denk dat het poesje met groen bandje seal-point is, net als papa. Geel neigt ook naar een seal kleur. Blauw lijkt wat lichter; blue? Roze is het lichtste van allen: ik vermoed dat zij  lilac of chocolate is…maar alles is nog een beetje gissen en afwachten. Onze mooie witte toverballetjes zullen zich vanzelf meer onthullen tot hun eigenlijke kleur duidelijk is 😉

De gewichten op 1 week leeftijd:

Geel: 230 gram
Groen: 218 gram
Roze: 221 gram
Blauw:
199 gram

Zondag  09-10-2022

Vannacht zijn jullie lieverds dan eindelijk op de wereld gezet. Mama Maddie begon zaterdagavond al onrustig te worden, ook op de dag al minder eetlust en vaker naar de kattenbak wat op het laatst maar kleine beetjes waren…voortekenen dat het eraan zat te komen. Ze was de slijmprop begin van de avond al verloren. Maddie vond het prettig om op zolder in de krabpaal te bevallen, maar niet handig voor als ik hulp moest bieden. We hadden de bench daarom naar zolder verhuisd. Daarin kreeg ze rond 23.10 haar eerste echte weeën. Met steeds 5 minuten tussentijd waren dit ontsluitingsweeën. Na ongeveer 1,5 uur volgden de weeën zich snel achter elkaar op…duidelijke buikpers. Ze bleef tussentijds rustig dus helemaal goed. Op het laatst zag ik een klein vochtblaasje, welke knapte. Vervolgens zag ik een vruchtvlies (waar het eerste kitten in zat)…helaas zag ik dat het geboortekanaal vrij krap leek en zag ik geen kopje, maar een staartje…eerste kitten gelijk in stuit waardoor ik wist dat dit niet eenvoudig zou gaan worden. Ik heb nog geprobeerd Maddie mee te helpen, door met mijn vinger naast staartje ook nog een pootje te kunnen pakken, maar al snel raakte Maddie in de stres en vorderde de uitdrijving niet. Dit heeft mij doen besluiten mijn collega dierenarts te bellen en een keizersnede uit te voeren…helaas. Het eerste kitten hebben we wonderwel nog levend naar buiten kunnen krijgen toen Maddie door de pijnstilling in de narcose wat ontspande. En wat een kleine piepende druktemaker was deze kleine dame 😀 Gelukkig maar. Tijdens de keizersnede kwamen we erachter dat de volgende 2 kittens anders ook in stuit geboren zouden worden, dus zeker een verstandig besluit genomen! De overige 3 schatjes waren ook levend en wel. Maddie hebben we weer even rustig bij laten komen na de narcose en toen ze wat groggy wakker werd en haar kindjes hoorde piepen, begon ze te grommen…ze werd even overvallen en moest nu uiteraard erg wennen aan haar nieuwe moederschap. De narcose helpt dan in eerste instantie ook niet mee. Thuis aangekomen heb ik Maddie en haar kroost in de bench op zolder gelegd en ben ik vervolgens de gehele nacht bij ze gebleven ter ondersteuning. De kittens hadden al erg honger en mama Maddie had nog geen melkgift. Deze moest nog op gang komen. Daarom heb ik haar kindjes de eerste paar keren kunstmelk gegeven. Sommigen zogen zelf al gemakkelijk een klein 1 ml spuitje leeg, anderen moesten even de smaak te pakken krijgen. Tja…een hard spuitje in de mond is uiteraard minder lekker dan een zachte warme moedertepel 😀 Maddie moest even wennen wat met haar kleintjes te doen. Het piepen zorgde bij haar voor stress, dus stille kittens met volle melkbuikjes waren voor haar ook wel even een geruststelling. Ik heb haar zelf gelijk wat kittenmousse en steeds de laatste restjes kittenmelk gegeven…nou, dat vloog erin! Ook wat melk, vlees op de billen van haar babies gesmeerd zodat ze de link zou leggen tot stimuleren van de poepjes en plasjes door de billetjes te likken. Ze moest echt even wakker worden en wennen aan wat te moeten doen met haar kersverse kroost. Dat is ook geheel normaal. De ukjes gingen tussentijds steeds op zoek naar mama’s tepels. De ene had snel een tepel te pakken, de ander moest echt nog even zoeken/snuffelen voor dit gelukt was. Verderop in de ochtend hadden ze allemaal de smaak (en tepel) te pakken en zag ik ook duidelijk dat er melk uit kwam; heel fijn! Maddie begon steeds meer echt mama te worden naarmate de narcose uitgewerkt was. En wat voor een: heel beschermend, zorgend…als er maar een kindje piepte dan ging ze liggen of wilde ze kijken wat er aan de hand was. Vervolgens hadden we tevreden drinkende kittens, welke zelfs al begonnen te vechten voor de lekkerste tepel 😀 Mooi gezicht. Nu afwachten hoe het verder gaat. Hopelijk blijft alles voorspoedig gaan. In de avond heb ik de kittens weer gewogen en ze waren allemaal al gegroeid, dus dat is een goede start. Heel fijn! Trotse mama geniet zienderogen van haar kindjes. Voorlopig laten we haar even op zolder met de kleine schatjes; rust en geen stress is nu het belangrijkst! 🙂

De gewichten:

Geel: 107 gram
Groen: 95 gram
Roze: 107 gram
Blauw: 87 gram

Na de geboorte...4 kleine dames

Translate »