Kittens Djoy 2010

2-djoy-van-de-lootakkers
hartje
cair_paravels-nikabrik

Geboortedatum kittens: 18-06-2010 

Naam Geslacht Kleur Status
Great ID’s Ace (Paulus) Kater Blue-point (BSHa33) Verhuisd
Great ID’s King (Wibi) Kater Blue-point (BSHa33) Verhuisd
Great ID’s Queeny (Blue) Poes Blue (BSHa) Verhuisd
Great ID’s Jack (Wifi) Kater Blue-point (BSHa33) Verhuisd

Great ID's King

Great ID's Queeny

Great ID's Jack

KITTENDAGBOEK

Vrijdag 18-06-2010:
De kittens van onze Djoy en vader Nikki (Champion Cair Paravel’s Nikabrik; lilac-point) zijn geboren! Het zijn 3 blue-point katers en 1 blue poesje geworden. Djoy kreeg vrijdag om 9.15 haar eerste persweeen. Redelijk vlot volgde er een teken van leven, nou ja; een wit achterpootje zonder vruchtblaas. Direct heb ik een handdoekje gepakt en bij iedere wee voorzichtig wat meegetrokken. Het pootje had goed knel gezeten, want het was helemaal opgezet en paars. Gelukkig kwam het 1ste pointje om 9.45 toch levend ter wereld en het woog al 114 gram! Geen wonder dat mama er moeite mee had! Het blauwe poesje werd normaal geboren om 10.05 uur en woog ook al 118 gram! Tussendoor vond Djoy het heerlijk om wat Recoveryvoeding te eten; even een energyboost. De laatste 2 pointjes wilden ook allebei eerst met de billen bloot; dus dat was weer even meehelpen. Zij wogen 112 en zelfs 120 gram! Na een zware maar gelukkig vlotte bevalling was Djoy uitgeteld en kon eindelijk lekker gaan rusten. Haar kleintjes gingen direct driftig op zoek naar tepels. Met af en toe wat sturen door mij, vonden ze deze dan redelijk vlot. Voordat ik het wist lagen ze allemaal te drinken bij een tevreden maar uitgeputte Djoy. Wat een mooi plaatje was dat! Prachtig!

Maandag 21-06-2010:
De kittens waren na de eerste dag al enorm gegroeid! Echt super! Het afgeknelde achterpootje van het 1ste kitten is helemaal goed bijgetrokken gelukkig. Djoy is een geweldige moeder en eet gelukkig goed (ondanks last van diarree). Ze reageert direct als 1 van haar kindjes piept. Als ze merkt dat ze honger hebben dan gaat ze uitgebreid met haar buik omhoog liggen, zodat de kleintjes kunnen drinken. Tot en met vandaag zijn alle kittens iedere dag nog goed gegroeid! De lichtste weegt 149 gram en de zwaarste 177 gram (lekker dikkertje dap)! Moeder en kids maken een erg tevreden indruk! De diarree van Djoy proberen we nu met lichtverteerbaar eten, hulp van een voedingssupplement en probiotica te verhelpen. Ze heeft zelfs vanavond al weer een paar brokjes gegeten!

Vrijdag 25-06-2010:
Djoy is erg trots op haar kroost! De kittens zijn nu 7 dagen oud en groeien nog steeds goed. De lichtste is 206 gram en de zwaarste 224 gram. Het zijn nu echt lekkere bolletjes geworden. Ook houden ze ervan om in de meest heerlijke houdingen te liggen dromen; “zo lekker op je rug en dan af en toe van die kleine droomschokjes door de pootjes en het lijfje, of gewoon lekker met je tong naar buiten slapen….allemaal super relaxed”. Mooi gezicht, van die zeer tevreden kleintjes! Djoy is gelukkig van haar diarree af en zorgt goed voor haar kindjes; ook zij weet zich in de meest rare houdingen te wringen om haar kindjes maar te kunnen laten drinken! Ze eet nog steeds niet echt veel brokjes, dus ik geef haar toch nog maar lekker blikvoer te eten. Ze doet het prima op de kuipjes babycat. Twee van de pointmannekes hebben allebei al 1 oogje open. Nu is het wachten op de rest, dat zal ook niet lang meer duren. Ik heb de kraamdoos nu uit de bench gehaald om kittens en vooral moeder Djoy meer ruimte te geven. De kleintjes liggen heerlijk warm op een met kraamonderlegger afgedekt schapenvachtje, omringd door stukken karton tegen de tocht. Djoy en haar kittens maken het erg prima!

Zaterdag 03-07-2010:
Djoy verzorgt haar kleintjes super! Zelf eet ze weer volop brokjes, maar we verwennen haar toch nog met babycat kuipjes en verse rosbief. “Oh, wat vind ze dit heerlijk!” De kittens zijn inmiddels 2 weken oud. Ze hebben nu allemaal de oogjes geopend en kijken met hun mooie blauwe kijkers de wereld in. Het pointkatertje met het oranje bandje was wel wat laat met ogen openen. Zijn oogjes zijn ook wat ontstoken en deze zijn we nu dan ook aan het behandelen met antibioticazalf. De kittens eten allemaal prima bij Djoy! Ze wegen nu 336, 339, 340 en 346 gram. Nu hun oogjes open zijn, gaan ze ook proberen om hun eerste stapjes te zetten. Wat een schattig gezicht! Ze tuimelen nog wat aan, maar proberen zich met het staartje in de lucht in balans te houden. Het gaat natuurlijk steeds een stukje beter! Met vallen en opstaan worden ze groot hè! Ook proberen het poesje en het pointkatertje met het blauwe bandje al een beetje te klimmen. Ik zal snel een wat hogere rand in de bench moeten maken, anders ben ik bang dat ik het eerste kitten al binnen korte tijd los in de kamer ga vinden….wat nog niet helemaal de bedoeling is natuurlijk. Ondernemende, nieuwsgierige typetjes zijn het zeker; maar dat hebben ze zeker niet van een vreemde!

We zijn blij dat alles helemaal goed gaat met Djoy en haar kleine meid en jongens!

Zondag 11-07-2010
De kittens zijn inmiddels 3 weken oud. De eerste ontworming hebben ze nu dan ook gehad. We hebben de moppies nu verhuisd naar de kittenkooi, waar ze lekker de ruimte hebben om zich verder te ontwikkelen. Hierin hebben we een kittenkrabpaaltje, kattenbakje, speeltjes en een bakje kittenbrokjes neergezet. De melktandjes beginnen ook door te komen en de kleintjes zijn al volop aan het spelen en het stoeien met elkaar; happen in broertjes en zus is natuurlijk een leuke bezigheid (“hoe ver kan ik gaan?”) Ook likken en op eigen pootjes sabbelen in een favorite bezigheid. Van de krabpaal wordt meteen al goed gebruik gemaakt. Zoals eerder gezegd; de kittens zijn erg nieuwsgierig en ondernemend. Als het deurtje van de kittenkooi open staat, dan gaan ze meteen de buitenkant verkennen. Ze reageren al goed op ons. Kijken ons aan en hobbelen naar ons toe. Steeds als ik de onderlegger in de kooi verschoon, wordt deze weer helemaal afgesnuffeld en likkend verkennend. Ook de kattenbak is al helemaal het einde; lekker op de korrels kauwen, beetje graven….witte neusjes kweken, erg grappig! Wij gebruiken dan ook niet klontvormende korrels van Catsan, de klontvormende variant kan groot gevaar opleveren als ze dit binnen krijgen. De kittenbrokjes worden zelfs al afgelikt en in het bekje genomen! Verder drinken de kleintjes nog wel bij Djoy. Djoy is alleen krols geworden en is soms wat meer met zichzelf dan met haar baby’s bezig. Twee van de kittens waren gister bijna niet gegroeid. Ik heb daarom besloten om alvast voorzichtig met de kuipjes babycat te beginnen. Het blauwe poesje snapte vrijwel meteen dat het eetbaar was en heeft gelijk zelf van het schoteltje gelikt…..super! Het pointkatertje zonder bandje moest even wennen. Maar na 1 x het theelepeltje met babycat in zijn mondje te doen, ging ook hij het babycatpapje zelf van het lepeltje likken. De anderen waren nog wel goed gegroeid, dus deze heb ik nog niet bijgevoerd. Het katertje met oranje bandje heeft nog wel wat roodgekleurd oogwit en behandelen we dus nog steeds met oogzalf! Het gaat verder heel erg goed met de kleine schatjes! En wat worden ze toch leuk!!! Moederpoes is ook goed in haar doen, ondanks de krolsheid. Zodra deze krolse fase over is, zetten we haar weer op de poezepil.

Zondag 18 juli
De kittens zijn nu alweer 4 weken oud, en wat groeien ze goed! We hebben ze nu ook hun stamboomnamen gegeven: Point zonder bandje heet Ace, point met blauw bandje heet King, Blue poesje heet Queeny en point met oranje bandje heet Jack. Ik geef de kittens nu 3 x per dag Babycat gemengd met Carnibest kitten naast de moedermelk. Ze eten allemaal al goed zelf van het schoteltje onder smakelijk smakkend geluid. Vervolgens even allemaal op het kittenkattenbakje om de plasjes en poepjes te doen. Wat leren ze snel zeg, echt heel goed! Ze poepen allemaal al netjes op de bak. Ongelukjes met plasjes komen heel af en toe nog wel voor, maar dat komt vanzelf goed. De kleine moppies krijgen ook al praatjes en laten graag weten wanneer ze uit de kittenkooi willen, en als ik niet antwoord; “Nou, dan klim ik er toch lekker zelf uit”! We laten de kittens dan ook dagelijks een poos uit de kittenkooi zodat ze hun verdere omgeving kunnen verkennen en ontdekken. Ze vinden het geweldig! Kattesprongetjes maken en met elkaar stoeien, slapen in de blauwe mand na een zalige maaltijd. Ook de vele speeltjes en de tent worden al gretig gebruikt. Of natuurlijk mama stalken die lekker in de tent ligt te slapen; happen in haar oortjes, een heerlijke poetsbeurt krijgen om vervolgens lekker bij haar te drinken onder luidt gespin….fantastisch! Daarna aan de tepel blijven soezen en voldaan in slaap vallen. Jack zijn oogjes zijn nu gelukkig helemaal genezen. Het is echt een fanatiek manneke en de grootste boef van het stel. Maar het zijn allemaal mooie karaktertjes op zich. King en Jack zitten soms al met hun neus in de kittenbrokjes. Ze doen al echt goede pogingen om ze te eten, soms ook al met succes. Zodra de kittens op de kattenbak de neiging hebben om de kattenbakkorrels op te eten, verhuis ik ze van de bak naar het brokjesbakje. Hiermee wil ik bereiken dat de moppies sneller door hebben dat de brokjes eetbaar zijn. Ze gaan vervolgens ook met succes door met happen in de brokjesbak, dus dat is al een hele stap vooruit! Mama Djoy is ondanks haar krolsheid nog steeds een super moedertje en verzorgt haar baby’s optimaal!

Zondag 25-07-2010
De kleine “grote” rakkers zijn alweer 5 weken oud, wat gaat dat toch snel. En…wat worden ze toch actief ineens! “Maar ja, als je nu voornamelijk lekker los in de kamer mag lopen, dan moet je de buurt wel onveilig maken natuurlijk!” Alleen ’s nachts gaan de kittens nog even in de kittenkooi. Deze week gaan we de kittenkamer boven ook gebruiken. Hierin kunnen de lieve schatjes dan lekker hun eigen gang gaan als wij er even niet zijn, zodat hun veiligheid (en die van onze spullen uiteraard) ook gegarandeerd is. De kittenkamer is ingericht met alles wat de kleintjes maar nodig hebben: krabpalen, mandjes, eten en drinken, kattenbakjes, looptunneltje en natuurlijk liggen er een hoop speeltjes voor het vermaak. Zodra wij weer thuis zijn, mogen ze weer naar de benedenverdieping, waar nu al heftig gespeeld wordt met elkaar en de speeltjes……..en broeken/handen/voeten…hmm…ze moeten nog wel genoeg leren, daar blijven wij uiteraard pogingen toe doen. Stug volhouden heet dat! De tent wordt ook veelvuldig gebruikt en klimmen is nu ook super om te doen! Jack heeft dus een zwak voor broeken; voor je het weet hangt hij in mijn broek met zijn bekje en nageltjes. Dan breng ik hem snel naar de krabton, want later steeds een kat die in je broek hangt, is niet zo prettig! King is fan van de open haard, welke we maar even afgeschermd hebben met een doos, voordat we er ineens een zwart kitten bij hebben gekregen. Queeny haar uiteindelijke oogkleur gaat al de correcte kant op kleuren; de geel-oranje gloed is al duidelijk zichtbaar in haar oogjes. Van de heren blijven deze natuurlijk mooi lichtblauw. Alle kittens hebben de jumbo kattenbak van mama ook al ontdekt. Daar maken ze nu ook graag gebruik van. “Een hoge instap… ik kan toch klimmen?”. Queeny en Ace waren van de week niet helemaal lekker. Ik vond wat hoopjes braaksel, ook wilde Queeny op 1 avond niet goed vlees eten. Ik heb de twee dan ook even een klein prikje gegeven zodat ze zich weer lekkerder zouden gaan voelen. Nou, ze bleven ondanks het tijdelijke braken flink door de kamer heen racen en bovenop elkaar duiken en ook mama’s melk werd nog goed benut, dus echt ziek kon ik ze niet noemen. Hun temperatuur was ook normaal. Jack, King en Ace hebben wat last gehad van de ontworming; hadden een poosje diarree. Na wat extra hulp van Benebac en Finidiar pasta zijn de dunne flatsjes nu weer mooie drolletjes geworden! “Wat kan je als verzorgster toch blij worden van mooie stevige keutels….”. Het is mooi om te zien hoe de kittens hun verkenningsomgeving ook steeds meer gaan verbreden. Ze zijn “veilig” begonnen achter de kittenkooi, vervolgens achterin bij de krabpaal en tussen de stoelen, toen de keuken met jumbo kattenbak en mama’s eet- en drinkbakjes. “Erg leuk: mama stalken als ze lekker aan het eten is…! In haar staart en tenen bijten of natuurlijk je eigen neus in haar lekkere vleesbakje steken, zodat zij er niet goed bij kan…haha”. De kittens zijn nu al de hele woonkamer aan het onderzoeken en gebruiken. De krabpalen en met name de krabton zijn ook geweldig om in te klimmen! De tent moet het ook vaak ontgelden; de een aan de binnenkant en de ander aan de buitenkant en dan maar steeds reageren op het tentdoek wat heen en weer gaat aan de andere kant; “Ik krijg je wel te pakken! Is het niet door het tentdoek heen, dan maar in de tent”. De kittens eten verder goed en blijven over het algemeen prima aankomen. De gewichten?: Ace 751 gram, Queeny 688 gram (dametje hè!), Jack 766 gram en King staat met 806 gram met stip op nummer 1! Lekkere snoeperd dat hij is. Ondanks de 3-dagelijkse carnibest/babycat die ze krijgen, vinden ze mama’s melk toch ook nog wel heel erg lekker hoor! Liefst na het vlees nog even aanhangen bij mams om de maaltijd compleet te maken…. Daarna weer tevreden met bolle buikjes in slaap vallen. Mama en haar “pubertjes” zijn helemaal in hun hum en vermaken zich opperbest! Wij genieten zeer veel van onze mooie moppies!

Zondag 01-08-2010
Alweer dik 6 weken verder en de kittens worden steeds fanatieker in huis. Ze maken de benedenverdieping echt onveilig. De kittenkamer werd geen succes. Er werd in de woonkamer al snel de ontdekking gedaan dat je heel leuk onder de bank kunt gaan liggen slapen, of hier natuurlijk onder spelen met je broers en zus! Ook wordt deze flink beklommen om vervolgens te barricaderen voor de baasjes, door hier lekker uitgebreid met zijn allen in slaap op te vallen. Overspringen van bank op bank is de volgende stap; af en toe een misser is onvermijdelijk, maar gewoon blijven proberen! Van de bank of krabton afspringen gaat ook steeds beter; in het begin was het vaak vallen, maar nu weten de kleintjes al prima op hun pootjes te landen! We proberen de boeffies uit de paneelgordijnen en de plant te houden, maar dit blijft natuurlijk geweldig om te proberen! Ook het radiatorhangmandje is ontdekt als heerlijk slaapplekje! De kittens krijgen nog steeds 3 keer per dag vlees. Ik doe nu ook geweekte babycatbrokjes door het vlees, zodat ze wat gewend raken aan de smaak. Toch prefereren de kleine boefjes het vlees. Ace heb ik toevallig ook al harde kittenbrokjes zien eten (welke altijd beschikbaar staan voor de kittens) en Jack zit zelfs al met zijn neus in mama’s grote brokken. “Ik krijg ze echt wel door hoor, het duurt misschien wat langer maar dan heb je wat!” Dus dat gaat de goede kant op. Queeny is de enige die ik nog geen harde brokjes heb zien eten, maar dat moet vanzelf wel goed komen als ze haar broers en moeder brokjes ziet eten. De kittens hebben een duidelijk ritme; slapen, eten en spelen. Mama pesten blijft ook super, maar deze laat wel weten dat ze dit niet altijd tolereert als het te lomp gaat. Mijn rugtas is ook geweldig speelgoed; er zitten allemaal touwtjes aan om in te happen en heen en weer te gooien. Door de hengsels van de tas heen kruipen en vervolgens achtervolgd worden door broers of zus. Naderhand wordt er ook al snel eens op de tas in slaap gevallen. De tent is ook echt een mikpunt; “Erin, eromheen en erdoorheen kennen we nu wel! Dus……waarom niet gewoon erop klimmen om vervolgens door het gewicht met tent en al naar voren om te vallen…is ook leuk hoor!” “Na de val even met je koppie schudden van verwarring en dan vrolijk weer opnieuw proberen”. De hengetjes, balletjes, muisjes, rotonde met balletje en de Kong Kickeroo zijn allemaal super speeltjes. Alles wordt zeer actief gebruikt als de kittens al niet met elkaar aan het stoeien zijn; en dit gaat af en toe best hard; echt grenzen verkennen. De kittens doen nu het liefste hun plasjes en poepjes in mama’s grote jumbobak. Heerlijk de ruimte en naderhand super netjes hun drolletjes begraven. Elkaar in de staart bijten tijdens het ontlasten blijft ook een leuke hobby…..hmm….De kittens groeien verder als kool. King is vandaag de 1kg al gepasseerd (1,19 kg); ongelooflijk voor 6-7 weken oud! Dat wordt een flinke kerel! De rest volgt hem gestaag op met gewichten rond de 900 gram. King is dan ook wel de lekkerste snoeperd van het stel. Het gaat erg goed met de “Schatjes”!

Onze lieve Queeny heeft al een nieuw warm mandje gevonden. Zij gaat na 17 september bij Jasmien en Ritesh in Purmerend wonen!

Zaterdag 07-08-2010
“7 weken verder en oh wat is het gezellig en leuk in de woonkamer en keuken!” Alles wordt volop gebruikt en met name misbruikt; de tandjes en nagels worden echt overal in gezet, de bank wordt beklommen. De krabpaal en krabton worden goed benut. Ook om elkaar lekker te pesten > pootjes uitdelen: “Jij mag er lekker niet op of in!” We hebben door de hele woonkamer speeltjes neergelegd, zodat de kittens zich daar “hopelijk” het meest op uitleven. De tent blijft een fantastisch ding, welke nu zelfs op alle mogelijke manieren door de kamer heen springt (met kitten erin); mooi gezicht! De kittens hebben nu goed door hoe de rotonde met balletje werkt! Steeds even met je poot door de boven- of zijkant om het balletje rond te slaan. De een aan de ene kant en de ander aan de andere kant; “nu maar wachten wanneer het balletje weer terugkomt, zodat ik hem weer een zet met mijn pootje kan geven”. Elkaar achterna zitten en bespringen is geweldig! De banken zijn favoriete slaapplaatsen geworden.
De kittens zijn afgelopen week voor de 2e keer ontwormd en hebben hier deze keer gelukkig geen last van gehad. De boefjes beginnen nu wel een eigen willetje te krijgen. Ze krijgen nog 3 x daags vlees te eten, maar ze lijken nu ineens mama’s melk, brokjes en hun eigen brokjes te prefereren boven het warme, met liefde klaargemaakte vlees van het vrouwtje. Soms halen ze hun neus ervoor op, gaan heerlijk verder met spelen om zodra het mogelijk is lekker spinnend bij mama aan te schuiven…”jammie”! Toch blijven de schatjes groeien. Ze hebben alle 4 de kilogrens gepasseerd!! Super!! Ace en Jack heb ik al duidelijk zien eten van de brokjes. King en Queeny probeer ik ook te spotten op brokjes eten, maar heb ik tot op vandaag nog niet opgemerkt. Hoewel: Queeny heeft van de week wel even met haar neus in het bakje met kittenbrokjes gezeten, maar ik heb ze haar nog niet zien eten. King at als klein kitten al van de brokjes, dus ik verwacht eigenlijk dat hij ze ook gewoon eet. Jack en King vinden het overigens heerlijk om na een vleesmaaltijd, als ik naast hun ga zitten, op mijn benen te klimmen om zichzelf eerst even te wassen en vervolgens uitgebreid in slaap te dommelen……nadeel voor mij is dat mijn benen dit op een gegeven moment ook gaan doen. Maar goed, het is te fijn om te weten dat de kleine mannekes zich zo vertrouwd en veilig voelen, dus ik heb het er dubbel en dwars voor over om naderhand even een tinteling in mijn benen te voelen.
Deze week heb ik het reismandje met een dekentje in de woonkamer gezet, zodat de kittens hier vast aan kunnen wennen. Ze moeten het als iets leuks gaan zien en niet als een eng, vreselijk ding omdat ze hier alleen mee naar de dierenarts moeten. Ik heb wat speeltjes in het mandje gelegd en er een hengeltje in gehangen voor een leuke, positieve associatie. Ace is vaak een heerlijk druk ventje; het is de ADHD’er van het stel. Hij blijft maar door de kamer vliegen; achter speeltjes of broers of zus aan. Ook nieuwe speeltjes worden uit de speeltjesmand getrokken. Niet moe te krijgen……….maar schijn bedriegd……….er komt namelijk steeds een moment dat de kleine schat niet wakker te krijgen is. Dan kun je hem slapend van de ene plek naar de andere verplaatsen. Queeny vind het heerlijk om op de bankleuning te klauteren en hier vervolgens uitgestrekt te gaan slapen. “Ook de paneelgordijnen voor het raam kun je zo fijn omheen draaien, met je broer aan de andere kant die je wil pakken, wat dan natuurlijk lekker niet lukt”. Alle kittens vinden het radiatorhangmatje zalig om in te liggen slapen, zoals op de foto wel te zien is. King heeft het overigens al voor elkaar om via de grote Cattower krabpaal naar de 2e verdieping te klimmen om hier in slaap te vallen of: “oh whow……op dat dressoir: wat liggen daar toch weer leuke nieuwe “speeltjes”!” “De schoenen op de mat in de keuken zijn trouwens ook super om in te happen en jezelf in te verstoppen. Dat het vrouwtje daar nu speeltjes neerlegd, moet ze zelf weten!” Zoals jullie wel horen: Heerlijke eigenwijze moppies zijn het, onze Ace, King, Queeny en Jack. Maar wat een fantastisch stel is het! Mooi om te zien hoe ze hun echte kattestreken krijgen en alles maar willen uittesten. Het hoort allemaal bij het leerproces. Ja, en soms val je weleens op je neus. Weer wat geleerd! Prachtig om de schatjes te zien ontwikkelen.

Zondag 15-08-2010
Het gaat prima in huize Great ID. De kittens zijn nu dik 8 weken oud en slapen, stoeien, spelen en eten goed. Queeny prefereert het om van de waterbol te drinken en ik heb haar nu ook zelf brokjes zien eten. Ze begint luid te spinnen als je haar in haar slaapt aait. Als ze door het aaien wakker wordt, laat ze een lief zacht miauwtje horen. Dit doet haar moeder ook en dit klinkt erg schattig! Jack duikt liever met zijn snuit in mama’s brokjes dan in zijn eigen brokjes. Wibi (King) en Jack vinden op schoot slapen ook erg fijn. Wibi (King) vraagt ook graag aandacht; dan kijkt hij ons aan, begint te miauwen met zijn oogjes toegeknepen en loopt naar ons toe. Vervolgens kan hij ook spinnen als de beste en kopjes geven. Ace blijft een wat terughoudend manneke met een heel eigen willetje; een echte kat! We geven hem alle aandacht en liefde in de hoop dat hij toch wat meer aanhankelijk wordt. Hij blijft het niet fijn vinden om opgepakt te worden. Dit heeft hij van zijn moeder, want die houdt hier ook niet van. Hij kijkt zelf wel wanneer hij naar je toe komt. Toch kan hij heel tevreden tegen ons aan in slaap vallen op de bank.
Djoy neemt al een poosje wat meer afstand van haar kittens, omdat deze nu prima zelf eten. Wel blijft ze haar kindjes opzoeken voor een check-up en een poetsbeurt. Ook blijft ze beschermend; als er mensen komen kijken, moet ze altijd even snuffelen of het wel oke is. De kittens hebben vandaag hun 3e ontworming gehad.
De gewichten van de schatjes?? Ace: 1304 gram, Queeny 1227 gram, Jack 1316 gram en Wibi (King): 1418 gram! Wat een kanjers! De kittens weten nu ook allemaal hun weg te vinden naar de hoogste verdieping van de cattower krabpaal en vervolgens wordt natuurlijk ons dressoir onveilig gemaakt. Ze worden steeds leuker, de moppies!

Ook onze Jack heeft vandaag een nieuw huisje gevonden! Hij gaat als hij 13 weken is bij Wei en Fin in Rotterdam wonen. Door zijn nieuwe personeel zal hij Wifi (spreek uit: Waifai) genoemd worden, aangezien dit leuk matched aan de namen van de baasjes. Grappig is het wel: nu hebben we een Wibi en een Wifi…
We zoeken nu alleen voor onze Ace nog een fijn huisje.

Dinsdag 10-08-2010: Onze King heeft vandaag ook een nieuw warm mandje gevonden. Hij gaat straks bij Jennie, Ben en Barbara in Nijmegen wonen. Daar gaat hij de naam krijgen: Wibi (King). Vernoemd naar de beroemde pianist Wibi Soerjadi.

Zondag 22-08-2010
9 weken oud: De kittens hebben vrijdagochtend 20 augustus hun eerste inenting tegen de katte- en niesziekte gehad. Ze zijn door mijn collega-dierenarts alle 4 helemaal gezond verklaard, waar wij natuurlijk zeer blij van werden!! We hadden bij Wifi een klein wondje op zijn rechter achterpootje ontdekt. Hij heeft zich waarschijnlijk ergens aan geschaafd; we zalven het wondje nu met een wondzalf en het ziet er al een stuk beter uit. Wifi zelf heeft er helemaal geen last van gehad. Hij bleef en blijft een actief lief ventje! Vandaag had hij weer pech, want door het stoeien met een van de kittens had hij een nageltje naast zijn oogje gehad, wat eventjes bloedde. Gelukkig was het NAAST zijn oog en na zalven is het nu eigenlijk al niet meer zichtbaar! De kittens hebben wel allemaal wat last van wat niesziekte-symptomen; soms eens een niesje en wat rode oogjes (welke we behandelen met antibiotica oogzalf). Wibi had vrijdagavond wat last van temperatuursverhoging en wilde ook even niet eten en alleen maar slapen. Allemaal reactie op de vaccinatie. De volgende dag was Wibi weer helemaal in orde gelukkig! De overige 3 kittens hebben naast de hierbovengenoemde symptomen helemaal geen last van de vaccinatie; ze racen de kamer door, spelen erg actief en eten goed!
We hebben van Jasmien en Ritesh gehoord dat Queeny straks de roepnaam “Blue” (Queeny) gaat krijgen. We spreken de kittens nu dan ook aan met de namen die ze bij hun nieuwe “personeel” gaan krijgen; zo kunnen ze hier alvast aan wennen! Ace, Blue, Wibi en Wifi zijn stuk voor stuk actieve kittens. Ze kunnen de kamer echt onveilig maken; rennen van hot naar her, achter elkaar aan jagen en natuurlijk lol maken met alle leuke speeltjes die er liggen. Ook de hengeltjes met belletjes worden graag achtervolgd. We hebben van de week voor het eerst een kattengrasplantje in de kamer neergezet….”hmmm, dat is een geweldig leuk ding!”……binnen 1 dag was deze natuurlijk al helemaal geplet; de grond die in het plantenbakje zat was namelijk ook super om in te graven. Daarnaast natuurlijk fantastisch om in die springende grassprietjes te happen en deze het liefst van de plant af te trekken. Verder proberen de kittens nu pogingen te doen om de tuin in te wandelen als ze de kans krijgen, maar dit is nog niet helemaal de bedoeling. Eerst moet de vaccinatie zijn aangeslagen en moeten de niesziekte-symptomen verdwenen zijn! Jennie en Barbara zijn vanochtend weer even gezellig op bezoek geweest bij Wibi. Ze vonden hem een mooi kereltje worden; en dat is hij ook, van binnen en van buiten! Blue vind het heerlijk om op het kussen van de bank in slaap te vallen. Ace maakt de gekste sprongen en ligt de laatste tijd graag op de hoogste directiezetel van de cattower krabpaal. “Dan moet mama maar even een ander plekje opzoeken om te slapen”. Wifi heeft ontdekt dat een vers visje naast lekker, ook geweldig is om eerst even als prooi te vangen (eerst dus even door de kamer meppen om het vervolgens buit te maken).
Ace heeft helaas nog geen nieuw mandje gevonden. We hopen dat hij deze wel mag gaan krijgen. Hij is een extreem speels en ondernemend ventje met een eigen willetje. Hij zoekt je op als hij er zin in heeft. Hij vind het dan ook heerlijk om tegen je aan in slaap te vallen. Verder is het een pracht van een manneke met een goede eetlust; zowel vlees als brokjes vliegen er grif in!
De kittens vermaken zich super….en wij natuurlijk ook! Er wordt veel met de boefjes gespeeld en geknuffeld, nu het nog kan………

Maandag 30-08-2010
De kittens zijn al weer dik 10 weken oud. Wat gaat de tijd toch snel! Ik ben de oogjes van alle kittens nog goed aan het zalven met antibiotica zalf. De oogontsteking is al zo goed als weg, maar ik houdt even goed vol tot de roodheid een paar dagen niet meer zichtbaar is. Zo weet ik zeker dat ik lang genoeg gezalfd heb! De omranding van de oogjes van alle kittens zijn door de zalf lekker geel gekleurd en zien er daardoor niet bepaald mooi uit, maar goed; het gaat erom dat de oogjes weer gezond worden! Verder zijn de moppies allemaal nog steeds zeer speels en actief, eten en drinken goed. Slapen maakt natuurlijk ook nog steeds een groot deel uit van hun dagen. Stuk voor stuk zijn het lieverds!!!
Wei en Fin zijn gisterochtend weer even op bezoek geweest bij hun lieve Wifi. Ze zijn helemaal weg van hun kereltje en zouden hem het liefst al meenemen! Wifi groeit nu, net als Wibi en Ace, steeds meer richting een gewicht van 2 kg! Hun zusje volgt hen wat langzamer op; het verschil tussen poes en kater is hierin al wel te zien.
De kittens bestormen nu de krabpalen en klimmen “in no time” tot de hoogste verdieping! Ook hebben ze alle 4 de springkunsten van mama meegekregen. Vooral hengeltjes met belletjes; daar worden de kittens helemaal wild van……continu achtervolgen en de hoogste sprongen proberen te maken om erbij te komen. Ook zijn ze allemaal hun balans aan het oefenen; ze klimmen namelijk graag bovenop de kittenkooi om hierop vervolgens over de smalle tralies te lopen of gewoon heerlijk met de pootjes hierdoorheen in slaap te dutten……alsof dit lekker ligt, ahum. Blijkbaar wel! Veters van schoenen zijn helemaal super. Maar ook schoenen die op de mat staan worden gebruikt om je koppie in te verstoppen of…..hmmm……..lekker de tandjes in te zetten. Onze schoenen, jullie begrijpen het wel, zetten wij mooi op een plekje waar ze veilig zijn. Er wordt nu ook al volop met speelmuisjes gesjouwd. “Gewoon in je bek nemen en naar een ander plekje slepen; bijvoorbeeld de kattenbak”. Ook mama wordt van tijd tot tijd even te grazen genomen; “lekker in haar staart happen of haar kopje omhelzen en in haar oren bijten, dat is zo leuk!” “Jammer dat mama wat groter is en ook weet hoe ze ons onder duim moet houden, maar goed we blijven natuurlijk gewoon proberen….haha”. Verder vinden de kleine, grote moppies het heerlijk om bij ons te komen liggen. Wifi heeft er een handje van om achter je te gaan staan en te gaan miauwen. Hij zegt hiermee: “pak me nou op!! Ik wil graag lekker bij jou in je armen slapen!” Zodra je je arm naar beneden doet dan omhelst hij deze, zodat wij hem op de arm omhoog kunnen halen. Vervolgens ligt hij heerlijk te slapen of gewoon om zich heen te kijken. Wibi heeft ook deze neiging; hij geeft ook aan met zijn miauwtje dat hij aandacht wil. Dan gaat hij met zijn ruggetje gekromd staan en gaat zijn staartje in de lucht van blijdschap. Ook spinnen kunnen alle kittens heel prima! Lekkere tevreden schatjes zijn het! Ace wordt met de dag aanhankelijker en vind het ook niet meer zo heel erg om opgepakt te worden; de aanhouders winnen gelukkig toch! Hij komt ook graag naar je toe als je hem roept. Toch is het de grootste boef van het stel en speelt hij graag een kat en muisspelletje met ons; eerst naar ons toe lopen en vervolgens ineens weer lekker wegrennen; “Pak me dan!?”. Echt een superspeels ventje is hij! Grommen kunnen de boefjes trouwens ook al…….zo af en toe is een van de kittens een beetje boos op de ander en dan hoor je een grommend geluid door de kamer. Ze zijn elkaar nog steeds aan het uittesten; “kijken wie de sterkste en slimste is”.
Als ik ’s ochtends beneden kom, zit het welkomstcomité (Ace, Wibi, Wifi en Blue) me al in blijdschap op te wachten. De kittens zitten dan vaak op een rijtje op de bankleuning naast de deur naar de hal. Ik kan ze door het raampje dan al zien zitten en ze begroeten me als ik binnenkom. Dit is echt prachtig!! Heerlijk beneden komen is dat!!! De kittens zijn echt geweldig leuk! Helaas duurt het niet zo heel erg lang meer voordat ze “uitvliegen” naar hun nieuwe gouden mandjes…….want die krijgen ze zeker bij Jasmien en Ritesh, bij Jennie, Barbara en Ben en bij Wei en Fin!! Daar twijfel ik niet aan! Stuk voor stuk wordt dit erg goed en lief personeel voor onze moppies! Ze moeten alleen nog heel even geduld hebben, want wij mogen gelukkig nog een paar weekjes van de schatten genieten!

Zaterdag 04-09-2010
11 weken oud: De kittens hebben nu uitgevonden hoe ze op de eettafel kunnen komen. Er staan heel wat nagels in onze stoelen, omdat ze het soms net niet redden. Ook is het nu geweldig om van de grote kattenbak op het aanrecht te springen! Ace, Blue, Wifi en Wibi hebben allemaal weer helemaal gezonde oogjes. Het vele zalven heeft ze erg goed gedaan. Ook kunnen we nu natuurlijk weer vele mooie foto’s maken! De kittens beginnen de Carnibest nu wat minder lekker te vinden (behalve grote vriend Wibi natuurlijk). Ik geef ze nu nog 2 keer daags Carnibest vlees, maar dat ga ik afbouwen. Ze eten al volop brokjes, en het liefste toch echt die van mama. Blue en Wifi hoeven de zakjes Royal Canin Instinctive maar te ruiken en sprinten erop af. Ze duwen mama zelfs bij haar bakje weg om lekker (mee) te snoepen.
De moppies vinden het heerlijk om lekker in het zonnetje te liggen slapen. Als er een zonnestraal naar binnen schijnt, natuurlijk direct dat plekje opzoeken om te gaan liggen. Ook het reismandje wordt een relaxed plekje gevonden om tot rust te komen. “Als mama er in ligt, dan ga ik er toch lekker bij liggen….ze schuift maar ff op!”. Speelmuisjes worden ook fantastisch gevonden. Soms zelfs zo super, dat een broertje of zusje niet in de buurt moet komen. Dit wordt dan even aangegeven met een grommend geluid of het muisje wordt in de bek genomen en naar een veiliger plaatsje versleept. Ace is van de week op schoot geklommen en heerlijk in slaap gevallen. Blue heeft een zwak voor haar; ze komt eerst op de bankleuning kriebelen in je haar (erin happen of met het pootje erdoorheen), vervolgens vind ze het heerlijk om in je nek in slaap te vallen! Erg schattig! Wibi en Wifi vinden aandacht geweldig. “En als ik geen aandacht genoeg krijg, dan ga ik het toch vragen aan mijn baasjes. Dan ga ik gewoon miauwend achter of voor ze zitten wachten met mijn schattige koppie omhoog gericht. Of ik klim gewoon in hun broek omhoog…. Dan moeten ze me wel oppakken en knuffelen!”. Het zijn allemaal grote schatten die we vreselijk zullen gaan missen, want over 2 weken mogen ze al naar hun nieuwe plekjes verhuizen. Hoewel, Ace heeft nog steeds geen nieuw plekje gevonden helaas. Dus misschien dat hij nog wel wat langer blijft?! Hij is een heerlijk ondernemend manneke met veel nieuwsgierigheid in zich, net als mama Djoy! Zodra er iets nieuws is, wordt dit veelvuldig verkend. Hij houdt van uitdagen, maar komt toch ook lekker bij je liggen. Ace vind het bakje van de weegschaal super om mee te spelen; het omgooien, erin graven en er vervolgens opgerold in gaan liggen en lekker op de rand kauwen…..hmmm. Spelen met hengels is ook nog steeds super!!

Zondag 12-09-2010
12 weken: Whow, de kittens zijn alweer meer dan 12 weken oud en mogen over een klein weekje al naar hun nieuwe lieve personeel verhuizen! Hmmm……..zal wel even moeilijk worden voor ons. Maar goed, we weten zeker dat ze heel erg goed terecht gaan komen!! En, het ziet er naar uit dat Ace nog wel even gaat blijven, aangezien hij nog steeds geen nieuw warm mandje heeft gevonden helaas ……….maar wie weet….?
De moppies zijn vrijdag 10 september weer helemaal nagekeken door een van mijn collega-dierenartsen. Ze zijn alle vier kerngezond! De kittens hebben hun 2e enting nu dan ook gehad. Wifi vond het spuitje niet zo heel fijn. Daarentegen, Blue kreeg naast de enting ook nog eens een chip en gaf geen kik! Stoere dame dat ze is! Vooral de mannen worden flinke kerels, hoewel Blue haar gewicht ook steeds meer wordt. De gewichten met 12 weken?: Blue 1.88 kg, Ace 2.1 kg, Wifi 2.19 kg, en Wibi 2.27 kg! Prachtig! De kittens hebben gelukkig helemaal geen last gehad van de enting! Ze bleven zeer actief en goed eten!
Naast Blue, is het nu ook Wifi die een “harentick” heeft. Als je hem oppakt, dan kruipt hij in je nek en gaat met zijn voorpootjes op je hoofd in je haren zitten, ook in haren happen is leuk. Vervolgens gaat hij heerlijk als een sjaal in je nek liggen….wat een gekriebel allemaal. Ook Wibi vond het van de week leuk om van de tafel op Vincent’s rug te springen toen hij bukte…hij schrok zich een hoedje maar we lagen beiden in een deuk van het lachen…geweldig! Daarnaast vind hij het heerlijk om lekker op schoot in slaap te vallen! Ace begint nu soms ook heftig te spinnen als je hem aait! Hij is wel erg stoer en echt niet bang voor nieuwe dingen; hij achtervolgt zelfs de stofzuiger als ik aan het zuigen ben. Blue houdt ook erg van aandacht! Zij is exact haar mama; ze heeft hetzelfde lieve miauwtje als ze wakker wordt en je haar aankijkt. Ook zij houdt dan haar oogjes wat toegeknepen. Zodra je haar dan een knuffel geeft, gaat ze heftig spinnen en je overal likken. Ook dat doet mama Djoy! Super om mee te maken. Als Blue miauwt, dan geeft ze hiermee aan dat ze graag een knuffel wil, net als haar broertjes! Schatjes zijn het!! Wat ga je veel van die lieverds houden!! Hoewel, er zijn soms momenten dat je ze het liefst even achter het behang zou willen plakken…. ze zijn dan overactief en niet te stoppen; dit zijn hun ravot-uurtjes (meestal in de ochtend en late avond)! Dan crossen ze achter elkaar aan door de kamer, bespringen elkaar continu en dan worden ook overal graag nagels en tanden in gezet; broertjes en zus, stoelen, banken, als je niet oppast ook menselijke ledematen (wat natuurlijk niet mag!)….hmmm… Ze hebben dan ook echt zo een jagende blik in hun oogjes. Alle speeltjes en de tent vliegen dan letterlijk de kamer door. Ze moeten dan gewoon hun energie even kwijt! Hoort er allemaal bij. Vervolgens liggen ze weer heerlijk te slapen op een van hun favouriete plekjes en ben je weer helemaal verkocht!! De tent is straks denk ik afgeschreven, die stort bij het minste of geringste in elkaar……echt een fantastisch ding voor de kittens!
Hmmm…………..nog maar een paar dagen en dan vliegt ons eerste nestje kittens uit! Dat wordt nog even flink genieten, spelen en volop knuffelen!!!
Nog even geduld hoor: Wei en Fin, Jasmien en Ritesh en Jennie, Ben en Barbara! Volgend weekend is het dan eindelijk zo ver voor jullie! Dan mogen jullie na lang geduld hebben, flink gaan genieten van jullie schatjes!!!!

Zaterdag 18-09-2010: Gelukkig! Onze lieve Ace heeft dan eindelijk ook een superfijn warm mandje gevonden! Hij gaat na een bezoekje door hun gisteravond, vandaag al bij Pia en haar familie in Ede wonen. Hier zal Ace nog wel even moeten wennen aan een nieuw speelmaatje genaamd Harrie, een leuke Engelse Bulldog van 8 jaar. Harrie is al gewend aan katten en heeft al geleerd dat hij zijn kop opzij moet doen als er een kat in aantocht is werd ons verteld haha. Het zal even afwachten zijn hoe Ace op zijn nieuwe kameraad gaat reageren, maar we verwachten dat dit na een tijd van wennen helemaal goed gaat komen! Ace is tenslotte de meest stoere en nieuwsgierige kerel van het stel, die zich niet laat kisten.

Zondag 19-09-2010
Snik…snik….helaas…………….., de tijd is gekomen dat de kittens zijn verhuisd naar hun nieuwe warme mandjes. Gisterochtend om 11.30 werd Wifi opgehaald. Hij paste nu nog wel in de reistas die Wei en Fin mee hadden genomen, maar ze hadden zich een beetje verkeken op het formaat van Wifi (welke ook al 2375 gram woog). Een eventuele volgende reis, zal hij toch echt een groter plekje nodig hebben haha….. Wifi voelt zich al helemaal gelukkig in zijn nieuwe thuis, zo heb ik al van Wei en Fin mogen horen! Helemaal fantastisch!

WEI EN FIN: I WISH YOU ALL THE BEST WITH YOUR LOVELY WIFI! HE IS A VERY SWEET, CUDDLY GUY! I’M SURE HE’S GONNA BE LOVED BY YOU VERY MUCH AND TAKEN CARE OFF VERY WELL!! PLEASE LET US KEEP IN TOUCH; WE LOVE TO HEAR HOW HE IS FEELING AND SEE HOW HE IS GROWING!!

Gistermiddag 14.00 hebben Vincent en ik Ace (die alweer 2350 gram woog, lekker kereltje!) weggebracht naar Pia en haar familie en hun lekkere lobbes Harrie. Toen Ace Harrie zag , schrok hij wel erg; hij maakte zich meteen groot en begon te blazen….pfoe; zo een groot “monster” had hij natuurlijk nog nooit gezien. Zijn reactie was dus ook niet vreemd. Harrie werd dus tijdelijk naar de keuken verplaatst, zodat Ace rustig even zijn rondje van verkenning kon doen in zijn nieuwe huis. Ace ging na een poosje van aarzelen dan toch uit zijn reismandje op onderzoek uit. Hij vond ook al snel de trap naar boven die toch wel erg veilig voelde. Hij heeft bij Pia en familie een superfijn plekje met mooie krabpalen en diverse verdiepingen (waarvan op de derde verdieping zelfs een afgeschermd balkon, zodat hij lekker vogels kan kijken en een frisse neus kan halen). Dat zal hij fantastisch vinden; ondernemend manneke dat hij is! Ace gaat nu overigens Paulus heten, omdat deze naam beter matched bij de naam van hond Harrie.

PIA EN FAMILIE: HEEL ERG VEEL PLEZIER MET ACE…UHHH PAULUS HAHA!! IS NOG EVEN WENNEN HOOR, ZIJN NIEUWE NAAM. HIJ IS EEN LIEVE KLEINE BOEF, DIE EEN EIGENZINNIG KARAKTERTJE HEEFT EN ERG ONDERNEMEND EN NIEUWSGIERIG IS! IK HOOP DAT HIJ HARRIE NA EEN TIJD VAN GEWENNING TOCH EEN BEETJE ALS ZIJN MAATJE GAAT ZIEN! LAAT GRAAG WETEN HOE HET MET HEM GAAT EN FOTO’S ZIJN NATUURLIJK ALTIJD WELKOM!!!

Ja….zaterdag was een drukke dag, want om 18.15 kwamen Jasmien en Ritesh om hun moppie Blue op te halen. Blue was zaterdagochtend toch ook net de 2 kg grens gepasseerd! Helemaal mooi gewicht! De mooie reistas, die Jasmien en Ritesh mee hadden genomen werd in eerste instantie ingepikt door Wibi, die het warme fleecekleedje wat erin lag erg heerlijk vond om op te gaan liggen. Blue heeft vervolgens zijn plekje ingenomen en is met haar nieuwe personeel op reis gegaan naar haar nieuwe warme thuis!

JASMIEN EN RITESH: GENIET VAN BLUE!! HET IS EEN SCHAT VAN EEN POESJE!! OOK NATUURLIJK VOOR JULLIE: LAAT GRAAG WETEN HOE HET HAAR VERGAAT IN HAAR NIEUWE HUISJE!!!

Hmm, slik…..en dan vanochtend om 10.30 is het moment dat ons huisje weer kittenloos achtergelaten wordt….pfff… is wel even flink slikken hoor…en wat leeg ineens!!…Jennie en Ben kwamen ons laatste pointmanneke Wibi ophalen. Wibi woog al 2430 gram. Hij wordt echt een lekkere grote beer; dat was al snel aan zijn grote stappers af te lezen! En wat zit er een mooi karaktertje in het kereltje; een heerlijke grote knuffelbeer!!!

JENNIE, BEN EN BARBARA: OOK JULLIE HEEL ERG VEEL PLEZIER EN GELUK GEWENST MET WIBI! HIJ IS EEN GROTE SCHAT! KNUFFEL HEM FLINK, WANT DAAR HOUDT HIJ ERG VEEL VAN. SPINNEN KAN HIJ ALS DE BESTE!

WIJ WILLEN AL HET NIEUWE PERSONEEL HARTELIJK BEDANKEN VOOR DE VERDERE GOEDE ZORGEN VOOR ONZE KITTENS, VOOR DE REST VAN HUN HOPELIJK LANGE LEVEN!! WIJ HOPEN NOG VEEL TE MOGEN HOREN EN TE ZIEN VAN: PAULUS, BLUE, WIFI EN WIBI!

Translate »