Werkwijze

dsc_7905

Het fokken is voor ons een echte hobby omdat de liefde voor onze katten bovenaan staat!! Wij hebben zo af en toe een nestje kittens in de kleur colourpoint. Hiervoor zijn wij op dat moment ook op zoek naar goede en zéér liefdevolle huizen!

048

Aangezien de kittens voor een optimale socialisatie voor een groot deel afhankelijk zijn van ons, zullen zij opgroeien in huiselijke sfeer. Hiermee bedoelen wij dat ze opgroeien in de woonkamer met alles erop en eraan. Van geboorte tot het vertrek naar hun nieuwe huisjes zullen ze bij ons veelal meemaken waar ze in hun latere leven mee te maken kunnen gaan krijgen. Ze worden veelvuldig geknuffeld en in de hand genomen en raken gewend aan de dagelijkse geluiden en bezigheden. Ook het meegaan in de auto is van belang. De kittens en katten hebben alles in huis tot hun beschikking: voeding en water, kattenbakken, gezelschap, beschutting, fijne slaapplaatsen, vele speeltjes, tunnel en tent. Verder hebben wij diverse mooie krabpalen waar zij hun natuurlijke gedrag op kunnen uiten. Bovenal krijgen zij heel erg veel liefde en aandacht! 

Wij hebben ons aangesloten bij rasvereniging Neocat. Wij streven naar het zo verantwoord mogelijk fokken en laten onze poezen dan ook volgens officieel  schema vaccineren tegen kattenziekte en niesziekte. Daarnaast worden ze getest op de, binnen het ras voorkomende erfelijke afwijkingen, zoals PKD en HCM. Ook worden zij getest op Leucose (FeLV) en Kattenaids (FIV) en wordt er een bloedgroepbepaling gedaan. Bij het fokken vinden wij karakter en gezondheid van uiterst belang!!! Wij kiezen de partners voor onze dames dan ook zorgvuldig uit! Deze zijn overigens ook allen getest! 

pkd_neg
  • Kittens, geboren in onze cattery, komen uit PKD, HCM en FeLV/FIV negatief geteste ouders!
  • Kittens worden bij ons 4 keer ontwormd.
  • Kittens krijgen 2 vaccinaties tegen kattenziekte en niesziekte, te weten op 9 en 12 weken leeftijd.
  • Kittens krijgen een officieel Europees dierenpaspoort.
  • Kittens zijn door de dierenarts onderzocht en gezond verklaard. Ze zijn vrij van parasieten.
  • Alle kittens hebben een stamboom!
  • Alle kittens worden gechipt en geregistreerd in de Petbase.eu database.
  • Alle kittens worden verkocht met een verkoopcontract.

 

Vanaf 13 weken leeftijd mogen onze kittens verhuizen.
Ze krijgen een leuk kittenpakket mee naar hun nieuwe thuis.

Wij verkopen onze kittens hoofdzakelijk aan liefhebbers.
Kittens voor de fok in overleg.

Wij hebben het allerbeste met onze kittens voor!!!
Wij werken dan ook met een verkoopcontract.

Last but not least!

Wij stellen het zéér op prijs om na de verkoop nog eens wat van onze kittens te horen of te zien!

Translate »