ID British Shorthair

charming-phoebe

British ID

Ivy Irresistible

Karakter algemeen (ieder individueel dier is anders)

De Brits Korthaar, die doet denken aan een teddybeer, is rustig, vrolijk, vriendelijk, geduldig en evenwichtig. Hij is met zijn gelijkmatige karakter gemakkelijk in de omgang. Hij is erg gesteld op zijn huisgenoten (mensen, andere katten, honden), maar gaat toch ook zijn eigen gang. Hij is over het algemeen aanhankelijk, maar niet opdringerig en past zich gemakkelijk aan. Hij is sterk en het duurt twee tot drie jaar voordat hij volwassen is. Zijn puberteit komt vrij laat. Omdat Britten in het algemeen niet zwerflustig zijn, zijn ze heel goed in huis en/of in een afgesloten tuin te houden. Toch is het een kat met een heel eigen wil. Als een situatie hem niet aanstaat, dan laat hij dat duidelijk merken. Britten spelen ondanks hun rustige karakter graag met een muisje, hengel, balletje of met een propje papier (paasei-folie tot en balletje kneden is ook fantastisch…knispert leuk en rolt super!). Ook dozen en tassen worden vaak grondig onderzocht en leuk bevonden!

Let wel op! Dit is een algemene beschrijving van het karakter van de Brits Korhaar! Binnen het ras heeft ieder individu altijd zijn eigen verschillende karaktertrekken!

Rasstandaard Brits Korthaar

Algemeen

De Brits Korthaar is een compact gebouwde, robuuste kat met een ronde kop, brede borst en een in verhouding vrij kort massief lichaam.

Kop

Ronde kop met volle wangen en een brede, ronde schedel. De beenstructuur geeft de kop een rond aanzien. Geen pinch of vierkante snuit. Van voren gezien is de neus kort, breed en recht. Van opzij gezien vertoont de kop een afgerond voorhoofd overgaand in een korte, rechte neus. Deze overgang vertoont een lichte welving: hij mag niet te geprononceerd zijn. Volle, stevige en brede kin. Sluitend gebit. De lijn van de neuspunt tot de punt van de kin is recht.

Oren

Klein, breed aan de basis en afgerond aan de bovenzijde, zodanig ver uit elkaar geplaatst dat ze de ronde contouren van de kop niet verstoren. De buitenkant van de oorschelp is goed behaard, de binnenkant niet te overvloedig.

Ogen

Groot, rond en goed geopend; ver uit elkaar en horizontaal geplaatst.NekDe nek is kort en dik.

Lichaam

Compact lichaam met een brede, diepe borst en een korte, rechte rug: laag op de poten. De romp is even massief als de schouders. Middelgroot tot groot lichaam.

Poten en voeten

Poten: kort, recht en stevig. Forse ronde voeten.

Staart

Stevige vrij korte staart, breder aan de basis dan aan het ronde uiteinde.

Vacht

Een korte, stevige aanvoelende vacht, dicht ingeplant en veerkrachtig. De ondervacht is slechts iets korter dan de bovenvacht.

Oogkleur

Vachtkleur: blue, chocolate, lilac, black = koperkleurig: oranje of intens goudkleurig.
Vachtkleur: colourpoint = duidelijk helder blauw, hoe donkerder hoe beter.

Translate »